Miért nem működik ez nekem?
2010. január 06. írta: vecseilaszlo

Miért nem működik ez nekem?

Amikor online marketing stratégiáról beszélgetünk egy webshop esetében akkor mindenkor szem előtt kell tartani azt, hogy a termékeket kiknek szánjuk, nekik mikor lehet szükségük rá, vagy esetleg mikor tudjuk őket rávenni a vásárlásra.

Forrás: E-commerce - Kereskedj JÓL a weben! Webáruház készítés, Webáruház fejlesztés, Webáruház marketing
Szerző: Horváth Ernő


"Talán nagyon elcsépeletnek tűnik, de sivatagban nem homokot kell árulni, hanem vizet! Persze ismerek olyan embereket, akik a sivatagban is képesek a homokot eladni szinte bárkinek vagy legalábbis azt mondják, hogy ha a télapó krahácsol a weboldaladon, akkor attól mindenki majd jól telepakolja a kosarát. Most akkor jól érthetően leírom az emberek NEM ETTŐL fognak vásárolni egy webáruházban. De most ez a bejegyzés nem a web videóról, hanem egészen másról akart szólni (valószínűleg majd a webvideóról is írok egy bejegyzést...)

A webáruház célpiaca és a webáruház termékköre nagyban befolyásolja azt, hogy milyen marketing megoldások működnek nekünk, és ezt figyelembe kell venni! Megpróbálom összefoglalni azokat a tipikus webáruház típusokat amik jelen pillanatban vannak a piacon.

B2B webáruházak esetében az akciók nem feltétlenül működnek, egy termelő gépet nem attól fogok megvenni, mert éppen akciós, hanem mert szükségem van rá. És attól nem fogok venni egy kopó alkatrészt, mert hátha majd elkopik és akkor milyen jó lesz nekem, hogy olcsóbban van, de lehet, hogy 1 évig csak ott áll a polcon. A B2B marketing stratégia nagyrészt, vagy éppen teljesen más szemléletet kíván. Lehet próbálkozni" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr531650770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása