Könyvesboltok alkonya?
2010. január 06. írta: vecseilaszlo

Könyvesboltok alkonya?

Micsoda? Most – amikor közeledik a karácsony, s a felmérések szerint, valamint a közvéleménykutatások szerint is egyre több kultúrember választja a legszebb és legértékálóbb karácsonyi ajándéknak a könyvet – máris alkonyodik?

Forrás: Paraméter.sk

"Nem, nem írtam el a címet – kíváncsi vagyok a véleményetekre – ugyanis e sorok írója már 10 éve várja azt a BUMMOT – ami valószínűleg közeledik, lassan, de feltartóztathatatlanul itt van a nyakunkon….

Az elektronikus könyvolvasókról beszélek. http://www.koobe.hu/

A szakma néhány évvel ezelőtt még 10 évet adott ezeknek a kütyüknek – de hála a kereskedelmi válságnak – a folyamat turbózva beindult.

Miközben a könyvpiacon ádáz csata folyik a legnagyobb könyvkereskedelmi láncok között a piaci térnyerésért – gondoljatok csak a magyar könyvpiacon uralkodó  3 mega-láncra: Alexandra, Libri, Lira és Lant – akik gyakorlatilag felosztották egymás között a magyar könyvpiacot – 1000 és még ettől is nagyobb könyváruházakat üzemeltetnek egymással versenyezve, többnyire ráfizetéssel – addig az USA-ban és a nyugati városokban több ezres példányszámban fogynak az e-book-ok.

Mi az e-book?
Egy elektronikus könyvolvasó. Képzelj el egy A5-ös méretű vékony / nagyon vékony / könnyű  füzetet, amelyet kinyitsz, s máris olvasod a könyvet. A monitor szerű  üveglapot el kell felejteni – már megjelentek az elektroinikus lapok. Egyszerre több mint 1000 könyvet is tárolhatsz majd a  készüléken a kézi poggyászodban hordhatod majd a teljes könyvtárodat. A készülék" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr151652072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása