Bajban az internetes italboltok
2010. január 06. írta: vecseilaszlo

Bajban az internetes italboltok

2009 októberétől hatályos az a kormányrendelet, amely a Fair Business Minősítő Testület szerint akadályozza az elektronikus kereskedelem fejlődését. A jogszabály korlátozza az alkoholos termékeket árusító webshopok működését. A szakmai szervezet módosítást követel, a Világgazdaság Online által megkérdezett netbolt vezetők pedig felháborodottan tiltakoznak a szabályozás ellen.

Forrás: Világgazdaság Online
Szerző: Faludi Linda


"Az elektronikus kereskedelmi tevékenység végzését működési engedélyhez és valódi bolt üzemeltetéséhez kötötték korábban. 2008. márciusára elhárult a jogi akadály. 2009. nyarától kezdődően olyan jogalkotási és ehhez kapcsolódó hatósági jogértelmezési folyamat indult meg, amelynek következtében az elektronikus kereskedelmet ismét a jogbizonytalanság jellemzi – véli a Fair Business Minősítő Testület.

Egy 2009. szeptember 29.-én elfogadott, és [...] hatályba is léptetett kormányrendelet (210/2009) értelmében elektronikus kereskedelemi tevékenység ismét csak bejelentés után végezhető. A rendelet viszont nem emlékezik meg azokról, akik 2008. márciusa és 2009. október 1. között nyitották meg elektronikus üzletüket, viszont bírsággal fenyegeti azokat, akik nem tesznek eleget a bejelentési kötelezettségüknek." ... >>

 

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr321651629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása