Mit tegyek ha nem jönnek a vevők?
2010. január 05. írta: vecseilaszlo

Mit tegyek ha nem jönnek a vevők?

A kezdő webboltosok legnagyobb problémája, hogyan találják meg a vevőiket, hogyan küldjenek hírlevelet ha még nincs vevőlistájuk?

Forrás:
Webkirakat-rendező. Marketing tippek és ötletek web-kereskedőknek
Szerző: Kis Zsuzsanna


"Ha csillog villog már az összes termék az új webáruházban még nincs vége a dolgunknak. Tulajdonképpen most jön csak az igazi munka. A következőket mindenképpen meg kell tennünk, hogy a vevők ránk találjanak és sikeresek legyünk az online kereskedelemben.

1. Használd a már meglévő off-line marketingedet. - Ha a webáruházad előtt volt “fizikai” boltod akkor a legegyszerűbb ha ráírod a webboltod címét a meglévő szóróanyagodra, névjegyedre. Így akárhányszor promotálod az offline boltot, hírt adsz a webáruházadról is.

2. Regisztrálj a keresőkben - A leendő vásárlóid többsége a keresőkben (google, yahoo,…) keres, ha valamire szüksége van. Ha a keresők nem ismerik az oldaladat, akkor nem is tudja felajánlani a vevőidnek.

3. Fórumok - Egy csomó hely van ez interneten, ahol azok az emberek beszélgetnek, akik a Te termékeidet használják vagy használnák. Magyar kutatások (ref!) is bizonyítják, hogy sok ember vásárlás előtt fórumokon gyűjti be az információt. Ha úgy veszel részt a fórumokon folyó beszélgetésekben, hogy közben hasznos információt adsz a többieknek, akkor nyugodt lehetsz, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr751645926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Symbol Developer · http://www.symboltech.hu 2010.01.05. 19:14:17

A 4. pont (kattintás után) már jópofa ötlet, de az első három tényleg az amerikai hozzáállás: Légy kreatív és találd meg, hogy lesz ebből pénz. Köszi :)

Nincs webáruházam, ezért nem érint, de mivel a marketingben nincs recept, ez egy elég light-os poszt.
süti beállítások módosítása