Mobillal is vásárolnánk - de mit is?
2009. december 23. írta: vecseilaszlo

Mobillal is vásárolnánk - de mit is?

A mobilunk válhat a második pénztárcánkká, hirdeti a GKIeNET és a T-Mobile közös kutatása. A hurráoptimizmust azonban alaposan lehűtheti, hogy egyelőre alig van olyan szolgáltatás, amiért mobilunkon keresztül fizethetünk, ráadásul az ügyfeleket gyakorlatilag sehogy nem ösztönzik a szolgáltatók a mobilfizetésre.

Forrás: HWSW
Szerző: Koi Tamás


"A GKIeNet és a T-Mobile kutatása alapvetően abból indul ki, hogy bár Magyarországon már kilencmillió bankkártya van forgalomban, továbbra is rendkívül alacsony a bankkártyás fizetések száma - a 18 év feletti magyar lakosság 23 százaléka havonta legfeljebb egy alkalommal vásárol kártyával. A kutatás szerint kézenfekvő, hogy egy olyan eszköz, mint a lakosság 81-82 százaléka által birtokolt mobilkészülék (amely műszaki szempontból alkalmas fizetésre) kitörési lehetőséget biztosíthat a kisebb összegű – néhány ezer vagy tízezer forintos nagyságrendű – készpénzes fizetések világából.

A mobilfizetési lehetőségek hazai választéka és a szolgáltatások ismertsége azonban egyelőre hagy maga után némi kívánnivalót. Bár a felmérés szerint a felnőtt lakosság 60 százaléka már hallott az itthon létező mobilfizetési konstrukciókról, nem derül ki, hogy valójában hányan használják rendszeresen ezeket, ráadásul az egyes szolgáltatásokról átlagosan minden második magyar embernek fogalma sincs.

Hazánkban a legismertebb mobilfizetési szolgáltatás az autópályadíj-fizetés, erről a felnőtt lakosság 60 százaléka hallott, ezután a parkolási szolgáltatás következik, melyről minden második ember tud. A felnőttek autópálya- és úthasználati jogosultságot (23%) és parkolási díjat (22%) vásárolnak SMS-ben szívesen – annak ellenére, hogy mindössze három évvel ezelőtt lehetett először igénybe venni a két szolgáltatást – de a statisztikák alapján a különböző jegyvásárlások iránt is van nyitottság.

Bár a felmérés állítja," ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr741618366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása