Erre nagyon vigyázzon! Fontos tanácsok karácsonyi vásárlás előtt
2009. december 21. írta: vecseilaszlo

Erre nagyon vigyázzon! Fontos tanácsok karácsonyi vásárlás előtt

A karácsonyi ünnep örömeihez hozzátartozik az ünnepi készülődés is, amely sok család esetében már hónapokkal korábban elkezdődik. A vásárlás előtti tájékozódás és az ajándék beszerzése közbeni odafigyelés legalább olyan fontos, mint az, hogy az ünnepek után is tisztában legyünk jogainkkal és lehetőségeinkkel.

Forrás: Stop
Szerző: H.M.


" [...] Nem ritka, hogy ünnepi időszakban a zsúfoltság elkerülése végett, sokan a kényelmes internetes vásárlás lehetőségét használják.

A webáruházakban történő vásárlás azonban minden kényelme és újszerűsége mellett számos fogyasztói kockázatot rejt magában, amely kellő gondosság mellett jó eséllyel kizárható. Jó, ha tudjuk, hogy az online vásárlás azonban nem csak előnyökkel, hanem bizonyos mértékű kockázattal is jár, amellyel feltétlenül tisztában kell lennünk. Fontos tudnivaló, hogy az "online fogyasztónak" is vannak jogai! Ezek közül talán a legfontosabb, hogy az internetes rendelésnél néhány kivételtől eltekintve 8 napos indokolás nélküli elállási joguk van a fogyasztóknak.

Hasznos tudnivaló, hogy több mint egy éve, 2008. szeptember 1-jén lépett hatályba a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény. Ennek megalkotásának az volt a célja , hogy a fogyasztói jogok hatékonyabb védelme érdekében olyan eszközöket biztosítson a hatóságoknak, amelyek alkalmasak a fogyasztókat félrevezető, megtévesztő, agresszív vagy egyébként tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok megakadályozására. A hazai jogalkotó a törvény végrehajtásának ellenőrzésére három hatóságot jelölt ki, a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH), a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot (NFH) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF).

Tehát" ... >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr771612927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása