E-olvasót karácsonyra
2009. december 17. írta: vecseilaszlo

E-olvasót karácsonyra

Az elektronikus könyvek forgalma a tavalyi adatokhoz képest másfélszeresére nőtt ez év nyarára, ezzel párhuzamosan, közel 50 százalékkal, 3 millió darabra emelte az Egyesült Államokban az idén eladott e-olvasók számára vonatkozó előrejelzését a Forrester Research Inc. Magyarországon még ekkora robbanásra nem számíthatunk, de a karácsonyi forgalomban kellemes meglepetések is érhetik a kereskedőket.

Forrás: Világgazdaság Online

"Egyre komolyabb piac
Az elektronikus könyvek forgalma Amerikai Kiadók Szövetsége (AAP) szerint az elektronikus könyvek értékesítése a tavalyi adatokhoz képest másfélszeresére, 12 millió dollárra nőtt, ezzel rekordot döntött az e-könyvek forgalma. A könyvek olvasásához használt készülékek eladása is tekintélyes mértékben emelkedett.

A karácsonyi szezon közeledtével az elektronikai ipar fő csataterévé válik az e-olvasók piaca. Az előrejelzések szerint az ünnepekig mintegy 3 millió készüléket értékesítenek az Egyesült Államokban, jövőre pedig az eladások megkétszereződését várják a szakértők.

Hazánkban még az olvasók, és az olvasnivalók sem terjednek ekkora mértékben, de az érdeklődők már egyre több kiadványból és eszközből válogathatnak.

Az Egyesült Államokban gyakorlatilag bármilyen művet el lehet adni e-könyv formában, addig a magyar sajátosságok azt mutatják, hogy kizárólag a szakkönyvek keresettek elektronikus formában. Magyar e-könyv kiadásról még nem lehet beszélni, kisebb, elszigetelt próbálkozások a meghatározóak.

A király és a trónkövetelők
Az e-olvasók piacát jelenleg egyértelműen" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr441604160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása