A SEO vége, éljen a felhasználó!
2009. december 14. írta: vecseilaszlo

A SEO vége, éljen a felhasználó!

 
Szerző: Webma Éva
 
"Személyre szabott keresés a gyakorlatban
A személyre szabott keresés mostantól mindenki számára alapértelmezett szolgáltatás, ami annak köszönhető, hogy a Google eddig csak opcionálisan elérhető internetes előzmények szolgáltatása mostantól alapértelmezett szolgáltatássá vált. Azaz amennyiben nem kezdeményezzük magunktól adataink törlését, úgy a Google megőrzi kereséseinket, naplózza az általunk látogatott weboldalakkal kapcsolatos tevékenységünket és elérhetővé teszi ezen adatokat számunkra is. Az összegyűjtött adatok alapján ezután testreszabott találati listát láthatunk, azaz az előzményeink alapján rangsorolódnak a találatok.
 
Orgona vagy orgona? 

Nézzünk egy egyszerű példát! Vegyünk két felhasználót, mondjuk egy zongora vagy orgonaművészt, illetve egy virágkedvelő háziasszonyt, akik rendszeresen látogatnak érdeklődésüknek megfelelő weboldalakat. Amennyiben egyikük sem tiltja le külön az internetes előzményeinek a tárolását, úgy a Google szépen elkezdi gyűjteni az általuk látogatott honlapokról az információkat, amelyek között az első esetben" ... >> 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1001593026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása