Merre tart a keresés? A Microsoft így gondolja
2009. december 11. írta: vecseilaszlo

Merre tart a keresés? A Microsoft így gondolja

A weben elérhető egyre növekvő mennyiségű információ feldolgozása, felhasználhatósága egyre jobban aktuális téma, különösen azért, mert nem csak az információmennyiség, de az erőforrások is egyre gazdagabbak.

Forrás: Kereső Világ
Szerző: siklosib


"A felhasználók rengeteg adatot néznek meg, keresnek, de az adatmodellek gyakran nincsenek összhangban az emberi gondolkodásmóddal. Így hiába érhető el nagyon sok információ, ezek átláthatósága egyre nehezebb.

Erre a problémára keres megoldást a Microsoft Live Labs egyik aktuális kísérleti alkalmazása, a Pivot.
Sokmindenhez hasonlítható: file kezelő, web böngésző, kereső, adatbázis, stb. A lényeges újítás a megjelenítés módjában van. A sokszor igaznak bizonyult mondás szerint az egész több mint a részek összessége, a rendszer fejlesztői ezt próbálták megvalósítani. A rendszer célja, hogy ne a weboldalak legyenek középpontban, hanem az adatok, amelyek persze weboldalakon találhatóak.

Az információkat gyűjteményekbe (collections) rendezik, melyben olyan elemek ezrei, vagy akár milliói szerepelnek, amiknek van valami közös tulajdonságuk. Minden elemet egy kép reprezentál, így az egyes gyűjtemények megjelenítése vizuálisan történik.

Lehetőség van" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr421589783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása