Óvakodjunk a karácsonyi átverésektől
2009. december 09. írta: vecseilaszlo

Óvakodjunk a karácsonyi átverésektől

Az elmúlt két évben átlagosan minden ötödik online vásárló esett áldozatául netes bűnözőknek.

Forrás: PC World.üzlet
Szerző: Turcsán Tamás


"A karácsonyi kínálatban a legfőbb hívó szavak, az akciós, az olcsó, a kedvezményes és az árengedményes körül elég sok zűr támadhat. A szakértők szerint a vásárlási kedv megnövekedésével a hamis áruk mennyisége is megsokszorozódik.

Egyre többen keresnek fel az internetes oldalakat annak reményében, hogy olcsóbban találnak karácsonyi ajándékokat. Az áruházi eladások várhatóan nem nőnek a tavalyihoz képest, az online vásárlás azonban valószínűleg népszerűbb lesz az ünnepek alatt, mint tavaly. Az internetes bűnözés azonban ilyenkor igen aktív, s bűnözők nem csak a számítógépünket tehetik tönkre, hanem pénzt csalhatnak ki tőlünk, vagy akár a személyazonosságunkkal is visszaélhetnek.

A MarkMonitor és a Symantec közös felmérése szerint a webshopok 24 százaléka nagy valószínűséggel hamisított vagy lopott árut is kínál.  Egyes kifejezésekre akár 50-60 százalékban is hamis árut értékesítő oldalak jelennek meg a keresőkben.
 
A Symantec megfigyelései szerint a hálaadás, karácsony és az újév közeledtével megnő az ünnepi témájú levélszemét mennyisége is.  A spam nemcsak bosszantó dolog, de kártékony szoftverek vagy adathalász támadás közvetítője is lehet.

A hamis terméknél is bosszantóbb azoknak a csalásoknak az ugrásszerű megnövekedése, ahol a webáruház tulajdonképpen csak egy beugratás, s a csalók néhány napos működés után köddé válnak, a vevők pedig természetesen hoppon maradnak. Se pénz, se ajándék, csak bosszúság. Ezért nem érdemes" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr711586297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása