Google Wave - miért is jó ez nekünk?
2009. december 04. írta: vecseilaszlo

Google Wave - miért is jó ez nekünk?

A Google forradalmat ígérő kommunikációs platformja lassan de biztosan terjed, így itt az ideje, hogy végigfussunk a Wave lényeges újításain és megértsük, a keresőcég pontosan mivel is váltaná le a mára már őskövületnek számító elektronikus levelezést és az egyéb, napjainkban népszerű online kommunikációs megoldásokat. Kössük be magunkat, hosszú útra készülünk.

Forrás: SG.hu - Informatika & Tudomány

"A Google Wave először tavasszal mutatkozott be, mégpedig egy kisebb közönség előtt, akik elsőként próbálhatták ki a még korai fejlesztői stádiumban lévő platformot. A keresőcég szakemberei - akik közül sokan annak idején a Google Maps szolgáltatás létrehozásával vívtak ki nagy elismerést - azt ígérték, hogy véget vetnek a káosznak, és egy univerzális megoldásban egyesítik a korosodó és kevésbé idős platformokat. Azóta az első 100 ezer szerencsés már megkapta meghívóját, a tábor pedig folyamatosan bővül, hiszen minden újabb beszálló további 20 meghívót küldhet ki (feltéve, hogy saját invitációját a Google-től kapta).

Az alap elgondolás szerint a több mint 40 éve feltalált elektronikus levelezés már egyáltalán nem felel meg a kor kihívásainak, így itt az ideje valami egészen újjal felváltani azt, lehetőleg beemelve az utóbbi években megjelent további eszközöket és szolgáltatásokat. Az e-mail rendszerét mindenki jól ismeri; rövidebb-hosszabb üzeneteket válthatunk egymással, a hagyományos, papíralapú levelek mintájára, időnként másokat is bevonva a beszélgetésbe. Ez a módszer azonban nem mindig megfelelő, egy-egy hosszabb folyamban elveszhetünk a betűrengetegben, a később beszálló felek pedig alig győzik kibogozni a korábban elküldött üzenetek archívumát.

A wave, vagyis a hullám ezzel szemben úgynevezett "hosted conversation", vagyis minden adatot a központi szerveren tárolunk, saját számítógépünk csak megjeleníti azt (mint ahogy minden más résztvevő kliens számítógépe is). Ez több előnyt kínál. Közel valósidőben figyelemmel követhetjük a másik fél által eszközölt változásokat, egy-egy részleten egyszerre többen is dolgozhatunk, és a módosítások nem ütik ki egymást, mint ahogy az egy wiki oldalon megtörténhet. Egy-egy hozzászólásba" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr601573565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása