A Cyber Monday megmentette Black Fridayt
2009. december 03. írta: vecseilaszlo

A Cyber Monday megmentette Black Fridayt

Nem minden arany, ami fénylik, talán így összegezhető a hétvégén indult karácsonyi vásárlási hajrá az Egyesült Államokban. A Fekete Pénteken kezdődött vásárlási boom-ból és a hétfői internetes folytatásból (Cyber Monday) kiolvasható: bár nőtt a forgalom és több ember ment el vásárolni, az egy főre jutó eladások tekintetében a tavalyi szintet sem éri el az amerikai kiskereskedelmi láz.

Forrás: Világgazdaság Online

"Elemzők arra hívják fel a figyelmet, hogy rendkívül fontos hétvége a november-decemberi forduló, ugyanis ez a kezdetet az utolsó két hónap kiskereskedelmi hajrájának, amely szegmens a fogyasztás centrikus amerikai gazdaság gerincét adja.

Piackutatók becslései szerint általában november-december tájékán szedik össze az iparág vállalatai bevételeiknek akár a harmadát, de jellemző becslés a National Retail Center prognózisa, amely az egész éves eladások 1 százalékos visszaesése mellett, erre a periódusra 1 százalékos plusszal kalkulál. A várakozásokat a hagyományos kiskereskedelemmel szemben az online szegmens igazolhatja vissza. A hétfői „Cyber Monday” internetes eladások forgalma: az előzetes becslések szerint 16 százalékkal nőhetett az egy évvel korábbi szinthez képest – mutatja ki a Coremetrics vizsgálata.

A november 26 és 29-e közötti hétvégén fél százalékkal nőtt a láncok teljes – tehát internetes eladásokkal korrigált – forgalma: 41, 2 milliárd dollárra, a tavalyi hasonló időszakban mért 41 milliárd dollárról. Ennél sokkal jelentősebb mértékben nőtt az áruházak látogatottsága:" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr351571509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása