Egyre többen vásárolnak élelmiszert az interneten
2009. november 25. írta: vecseilaszlo

Egyre többen vásárolnak élelmiszert az interneten

Az elmúlt egy évben kétszer annyian vásároltak élelmiszert az interneten mint a megelőző évben, ugyanakkor a termékek kézzelfoghatóságának hiánya még mindig sokakat visszatart attól, hogy a világhálón szerezzék be a napi fogyasztási cikkeket - derül ki a KutatóCentrum és a MaiPiac legújabb felméréséből.

Forrás: STOP

"A napi fogyasztási cikkek online kereskedelmét vizsgáló felmérés során 2009 augusztusában 3.289 internetezőt kérdeztek meg. Az adatbázis a legfontosabb demográfiai ismérvekre - kor, nem, régió és településtípus - nézve reprezentatív a legalább hetente internetező 18-64 éves magyar lakosság körében.

Az MTI-hez eljutatott eredmények szerint jelentősen nőtt a napi fogyasztási termékek iránti kereslet az interneten: az elmúlt egy évben az online vásárlók 27 százaléka vett ebbe a kategóriába tartozó terméket a világhálón, míg az előző évben ez az arány még csak 16 százalék volt. "Az internetezők száma és azon belül az online bevásárlást kipróbálók aránya is folyamatosan emelkedik. Így tavaly óta több mint kétszeresére nőtt azoknak a száma, akik a világhálón keresztül szereztek be napi fogyasztási cikket" - idézi a közlemény Barcza Enikőt, a KutatóCentrum vezetőjét.

A napi fogyasztási cikkek online vásárlása jellemzően három fő termékkategóriára," ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr611551880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása