Bookline: válság ellenére nőtt az árbevéte
2009. november 23. írta: vecseilaszlo

Bookline: válság ellenére nőtt az árbevéte

2009. I-III. negyedévben a Bookline.hu Nyrt. 2,4 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, amely 12,6%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Forrás: TőzsdeFórum

"A könyv-és egyéb termékek kis- és nagykereskedelmi forgalmából származó árbevétel közel 2,3 milliárd forint volt. Ezen belül továbbra is a könyv kiskereskedelem árbevétele képviselte a legnagyobb arányt, az új könyv értékesítés stagnálása ellenére. Az egyéb termékek forgalma az időszak során meghaladta a 9%-ot, míg a nagykereskedelmi forgalom aránya 16% körül alakult.

A forgalom növekedése a kedvezőtlen gazdasági körülmények miatt elmaradt a tervezettől, illetve a korábbi évek növekedési ütemétől.

A Társaság az I-III. negyedévet 178 millió forintos mérleg szerinti veszteséggel zárta.

A beszámolási időszak fontosabb üzleti eseményei
A Bookline.hu Nyrt. műszaki üzletága 2009. július 01-től a HRP Hungaria Kft. - szakmai partner - bevonásával kiszervezésre került. A szortimentben változás nem történt, a vásárlók továbbra is a megszokott felületen, a többi termékkel közösen vásárolhatják meg a műszaki cikkeket.

A Bookline.hu Nyrt. idén először jelent meg ifjúsági fesztiválokon:" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr201538127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása