Nőtt is a Bing, meg nem is
2009. november 10. írta: vecseilaszlo

Nőtt is a Bing, meg nem is

Ellentmondó adatok látnak napvilágot a Bing piaci részesedéséről. Ha gyarapszik, akkor a Microsoftnak csak annyi gondja lehet, hogy mindezt nem a Google kárára teszi.

Forrás: PC WORLD.üzlet
Szerző: Molnár József


"A Wall Street által mérvadónak tekintett comScore legfrissebb adatai szerint szeptemberben a Bing ugyan kismértékben, de újra növelni tudta részesedését a böngészők piacán Amerikában, így elérve a 9,4 százalékot. Mindez 0,1 százalékos növekedésnek felel meg, mivel augusztusban még a tengerentúli felhasználóknak 9,3 százaléka preferálta a Microsoft keresőjét. Bár nem beszélhetünk nagy ugrásról a szoftvercég szakembereinek jó hír lehet, hogy a Bing stabilizálni tudta pozícióját, hiszen a júliusi 8,9 százalékos növekedése után sokan visszaesést jósoltak számára.

A Microsoftnak csak annyi gondja lehet, hogy keresőjük nem a Google kárára terjeszkedik. Sőt a jelek szerint pont egyrészt attól a Yahoo-tól csábít el felhasználókat, amellyel még a nyár közepén stratégiai megállapodást kötöttek. A Yahoo keresője ugyanis a piaci részesedés tekintetében az augusztusi 19,3 százalékáról 18,8 százalékra zuhant vissza, miközben a Google is képes volt 0,3 százalékos növekedésre, amelynek köszönhetően Amerikában is piacvezetőnek számít 64,9 százalékával.

Gyarapodott, vagy nem?
Érdekesség, hogy egy másik kutatóintézet pont az ellenkezőjét állítja, mint amit a comScore adatai mutatnak. A Hitwise felmérése szerint ugyanis az elmúlt hónapban" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr31514588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása