Egyre szívesebben fizetünk bankkártyával és mobillal
2009. október 29. írta: vecseilaszlo

Egyre szívesebben fizetünk bankkártyával és mobillal

Egyre szívesebben vásárolnak a magyarok készpénz használata nélkül. A bankkártya mellett a mobiltelefonos fizetés, virtuális számla és egyéb online fizetési megoldások is egyre népszerűbbek.

Forrás: Világgazdaság Online

"A november 3-án megrendezésre kerülő E-Money Symposium konferencia részletesen elemzi az életünket megkönnyítő legújabb szolgáltatásokat és bemutatja az elektronikus pénz használatával járó veszélyeket is.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint jelenleg Magyarországon mintegy 9 millió bankkártya van forgalomban. A felmérések szerint ma már a bankkártyával rendelkezők 8 százaléka, azaz több mint 700.000 ember vásárol az interneten, ez közel hétszerese a négy évvel ezelőtti hasonló felmérés alapján készült becslésnek. A bankkártyás fizetések gyakoriságát illetően is kedvező a tendencia, a négy évvel ezelőtt mért 2-3 alkalommal szemben most már havonta átlagosan öt esetben fizetünk
kártyával.

A statisztikák alapján már itthon is kellőképpen megerősödött a bizalom a készpénz nélküli vásárlási megoldásokkal kapcsolatban, ugyanakkor sok még a tennivaló és nagy lehetőségek vannak a területen. A világ fejlett részein az online banki szolgáltatások, elektronikus fizetési megoldások
elterjedése miatt a készpénzes fizetés már szinte ritka eseménynek számít." ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr841465489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása