Jogtalan a böngészőpluginek használata?
2009. október 26. írta: vecseilaszlo

Jogtalan a böngészőpluginek használata?

Közel kéttucat nagyvállalat ellen nyújtott be keresetet az Eolas, mert véleménye szerint jogtalanul használják a cég levédett technológiáját, ami lehetővé teszi a külső forrásból származó alkalmazások beillesztését böngészőkbe és weboldalakba.

Forrás:
Computerworld
Szerző: Bogár Szabolcs


"Az amerikai Eolas Technologies szabadalmi pert indított 22 nagyvállalat, többek között az Adobe, a Google, a Yahoo, az Apple, a Sun, az eBay és az Amazon, valamint több más cég ellen. A felperes kedden nyújtotta be keresetét egy texasi bíróságnak, és azt állítja, hogy az említett cégek megsértették a vállalat két szabadalmát, amelyeket "külső alkalmazások beágyazása webes böngészőkbe", illetve "külső alkalmazások beágyazása weboldalakba pluginek és/vagy AJAX segítségével" témában védetett le. Az Eolas nevéhez köthető az első olyan böngésző, amely támogatja a külső plugineket." ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr441461262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása