Minden ötödik internetező a bűnözők áldozata
2009. október 22. írta: vecseilaszlo

Minden ötödik internetező a bűnözők áldozata

Az informatikai, internetes biztonsági megoldásokat szállító Symantec felmérése szerint minden ötödik ember áldozatul esik a kiberbűnözésnek, s ma már a világháló tolvajai nemcsak adatot és pénzt lopnak, hanem személyazonosságot is.

Forrás:
Prim Online

"A Symantec hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón bemutatott elemzése szerint a netes bűnözők hamis e-mailekkel, hazug webhelyekkel és reklámokkal szedik rá a gyanútlan áldozatokat, hogy kicsikarják személyes adatukat és bankkártya számukat. Az online feketepiacon azután a kiberbűnözők a legtöbbet ajánlónak adják el ezeket az adatokat. Egy hitelkártya információ 0,6-30 dollárt, egy teljes banki azonosító pedig 10-1.000 dollárt is érhet a feketepiacon. A bűnözés mértékét mutatja, hogy a Symantec 2008-ban havi átlagban több mint 245 millió támadást hiúsított meg a világon.

Gazdag Tibor rendőr alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi főosztályának osztályvezetője a tájékoztatón elmondta, hogy" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1001460923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása