Az új reklámtörvény direkt marketingre vonatkozó szabályainak összefoglalója
2009. október 20. írta: vecseilaszlo

Az új reklámtörvény direkt marketingre vonatkozó szabályainak összefoglalója

A nem megfelelő előkészítés mellett elfogadott új reklámtörvény (2008. évi XLVIII. törvény) már kiadásának pillanatában is sokak által nehezen volt értelmezhető.

Forrás: Damjanovich.hu
Szerző: Dr. Kulcsár Zoltán adatvédelmi szakértő


"A törvény 2008. szeptember 1. napján bekövetkezett hatályba lépése előtt ugyan készítettem már egy összefoglalót a direkt marketing szabályainak változásairól, de mivel az elmúlt időszakban kétszer módosította az Országgyűlés a szabályokat, ráadásul a Büntető Törvénykönyv személyes adattal visszaélés tényállását is szigorította, szükségesnek láttam egy új összefoglaló készítését a jelenlegi direkt marketing szabályokról.

Közös direkt marketing szabályok
A törvény fő szabályként kimondja, hogy minden direkt csatornán („közvetlen megkeresés módszerével”) csak akkor lehet megkeresni a reklám címzettjét, ha ehhez előzetesen, egyértelműen és kifejezetten hozzájárult.

Mit is jelent ez? Egyáltalán mit tart a törvény reklámnak:" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr531458222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása