A fiatalok imádják, az idősebbek meg félik az online bankolást
2009. október 13. írta: vecseilaszlo

A fiatalok imádják, az idősebbek meg félik az online bankolást

Gyakorlatilag minden banknak van már olyan online szolgáltatása, amelynek segítségével ügyfelei akár otthonról is elintézhetik pénzügyi tranzakcióikat. Az online bankolás folyamatosan terjed, évről évre többen vesznek igénybe online banki szolgáltatásokat – olvasható az NRC felmérésében.

Forrás: HVG.hu

"A legalább hetente internetező 18–69 évesek 38 százaléka él a világháló adta lehetőséggel, a folyószámla-tulajdonos netpolgárok körében pedig 45 százalék az online szolgáltatást használók aránya. Eszerint jelenleg Magyarországon – ha nem is minden esetben, de legalább alkalmanként – 1,2 millióan intézik bankügyeiket az interneten. Ez a szám 2006-ban még alig haladta meg a félmilliót.

A szolgáltatás mellőzésének legjellemzőbb indoka az, hogy sokan nem tartják biztonságosnak az online banki ügyintézést. A bizalmatlanság az idősebb internetezők körében erősebb. A fiatalok kevésbé félnek attól, hogy személyes vagy pénzügyi adataik illetéktelen kezekbe kerülnek, és így visszaélés áldozatává válnak.

Az online bankolók 83 százaléka havonta legalább egyszer intéz valamilyen pénzügyi tranzakciót interneten keresztül, 8 százalékuk pedig" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.   

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr821446887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása