Újabb gond a Twitterrel
2009. október 02. írta: vecseilaszlo

Újabb gond a Twitterrel

A Twitter sikerének titka többek közt a 140 karakterben meghatározott rövidsége, ez azonban veszélyeket is hordoz.

Forrás: FigyelőNet

"A Symantec arra hívta fel a figyelmet, hogy a kártékony szoftverek terjesztői éppen azokat az URL-eket lerövidítő alkalmazásokat próbálják kihasználni, amelynek segítségével egy hosszú internetes hivatkozás is elküldhető néhány karakterben.
Ezek az alkalmazások úgy rövidítik le ezeket a linkeket, hogy az eredeti webcím már egyáltalán nem is derül ki a rövidítésből.

Könnyű jégre menni
A netes bűnözök izgalmas tweeteket írnak, a twitteren gyakori keresőkifejezéseket használnak, így próbálnak rávenni más felhasználókat, hogy rákattintsanak az általuk megadott linkre, ám ezek valójában rosszindulatú programkódok - mutat rá Gombás László, a Symantec Képviselet vezető rendszermérnöke.

A csalók rövidített webcímek mögé rejtőzve terjesztenek kártékony szoftvereket. Rengeteg álazonosítót generálnak különféle hírességek neve alatt, a gyanútlan felhasználó tehát nem is sejti, kivel kommunikál, miközben" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr181421247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása