Naponta 23.500 kártékony weboldal születik
2009. október 01. írta: vecseilaszlo

Naponta 23.500 kártékony weboldal születik

Idén a webes támadások száma minden eddigit felülmúl. De vajon milyen tényezők járulnak hozzá ezekhez a biztonsági incidensekhez.

Forrás. PcWorld.üzlet
Szerző: Kristóf Csaba


"A Sophos az elmúlt hat hónap során minden egyes nap átlagosan 23500 kártékony weblapot fedezett fel, illetve szűrt ki a különböző biztonsági megoldásai és technológiái révén. A rosszindulatú weboldalakkal kapcsolatos problémákat tovább tetézi, hogy sokszor teljesen megbízható, ártalmatlan weboldalak is áldozatául esnek a webes akcióknak, amelyek még nagyobb valószínűséggel tudnak hozzájárulni további károkhoz. E weboldalak nem egyszer kártékony programokat terjesztenek, vagy bizalmas adatokat igyekeznek összegyűjteni a felhasználóktól.

Richard Wang, a Sophos bostoni központjának vezetője a CSOonline-nak adott interjújában hét olyan fenyegetettségre hívta fel a figyelmet, amelyek a leggyakrabban járulnak hozzá a webes támadásokhoz. Most röviden tekintsük át, hogy melyek is ezek:

Kártékony reklámok
Gyakran fordul elő, hogy a bűnözők a megbízható és valóban ártalmatlan weboldalakra úgy juttatják el a kártékony fájljaikat, illetve tartalmaikat, hogy azokat hirdetések mögé rejtik el. A kockázatot az is fokozza, hogy sokszor jelentős méretű reklámszolgáltatók, illetve -hálózatok végzik a hirdetések megjelenítését, amelyek felügyelete nem egyszerű feladat, és bizony közbe-közbe hiba csúszhat bele. Jó példa erre a The New York Times néhány nappal ezelőtti esete, amikor" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr471418625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása