Gagyit hirdethet a Google - nem eladható a keresőszó?
2009. szeptember 30. írta: vecseilaszlo

Gagyit hirdethet a Google - nem eladható a keresőszó?

Egy párizsi bíróság elmarasztalta az eBay online kereskedőházat, mert megsértette Louis Vitton bejegyzett védjegyeit az oldalon folytatott keresések során. A 80 ezer eurós bírság azonban jóval elmarad a luxusmárka által elvárt kiszabottnál.

Forrás: Hírszerző - sokat jelent

"Az eBay közlése szerint a kár jóval kevesebb volt, mint 4 millió euró, melyre az LMVH  (Moet Hennessy Louis Vuitton) perelte az aukciós házat. Az LMVH ernyője alá tartozó márkák, a Dior, Kenzo, Givenchy és Guerlain perelték a kaliforniai céget azzal az indokkal, hogy illegálisan használja márkanevüket a Google keresőmarketingjében. Más divatmárkák perével ellentétben (Tiffany & Co, L'Oreal), az LMVH nem a hamisítványok miatt perelte be az eBayt, hanem a márka mint keresőszó használata miatt. A 80 ezer eurós bírság mellett az bíróság meghatározta, hogy minden további védjegysértés ezer euróba fog kerülni a jövőben - közölte az LMVH.

A Google is pereskedik
A keresőmotorjáról ismert Google és a luxustermékeket kínáló francia vállalat a Louis Vuitton négy éve pereskedik egymással. A Google a kereséseknél használt szavakhoz kapcsolódó hirdetéseket online árverésen értékesíti, ezért a honlapján annak a reklámja lesz az első helyen látható, aki a legtöbbet fizeti egy adott kulcsszóért. A Louis Vuitton szerint az amerikai cég módszerei jogtalanok, mivel levédett márkanevekhez kapcsolódó hirdetési felületeket is értékesítenek ezen a módon.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr901417228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása