Vége lehet a tisztességtelen webshopok korának
2009. szeptember 28. írta: vecseilaszlo

Vége lehet a tisztességtelen webshopok korának

Szeptember elsejével megkezdte működését a Fair Business minősítő és alternatív vitarendező rendszer. Az INFOMEDIÁTOR Információs Társadalmi Felhasználóvédelmi Iroda, a Magyar Tartalomipari Szövetség és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Nemzeti Hírközlési Hatóság összefogásával létrejövő testület célja, hogy a fogyasztókat biztosítsa arról, tisztességes webes kereskedővel van dolguk.

Forrás: Világgazdaság Online
Szerző: Faludi Linda


"A Fair Business projekt kézikönyveinek elkészítéséhez a Miniszterelnöki Hivatal nyújtott támogatást, a rendszer felépítéséhez 12 millió forintos pályázati forrás áll rendelkezésre. Igaz, utófinanszírozásról van szó, tehát a résztvevők jelenleg önkéntes munkaként végzik a feladatokat – mondta el Mayer Erika, az INFOMEDIATOR munkatársa. Mint mondta, jelenleg már a szükséges információk 90 százaléka megtalálható a Fair Business honlapon.

Mayer Erika elmondta: nem csak fogyasztói, hanem kereskedői oldalról is nagy szükség van a tanúsítási rendszerrel. Egyrészt Magyarország európai szinten jelentős lemaradásban van az elektronikus kereskedelem terén, másrészt a hazai jogi szabályozás igen összetette, így az internetes áruházak üzemeltetőinek nehézséget okozhat a megfelelő weboldalak kidolgozása. Ami a hazai fogyasztókat illeti: az internetezők mindössze 19 százaléka vásárolt már a világhálón és közülük is csak 4 százalék számít rendszeres vásárlónak. Holott a statisztikákból az is kiderül, hogy a neten vásárlók 80 százaléka csak pozitív tapasztalatokat szerzett. Mayer Erika szerint a fogyasztói bizalmatlanságot enyhítheti a Fair Business.

A tanúsítvány két évre kapják meg a feltételeknek megfelelő cégek. Ha eközben" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr271407109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása