Jövőre indul az e-fizetés rendszere
2009. szeptember 23. írta: vecseilaszlo

Jövőre indul az e-fizetés rendszere

Négymilliárd forintos beruházás révén új szolgáltatással bővül az elektronikus ügyintézés Magyarországon

Forrás:
Világgazdaság Online

"Gyakorlatilag mindenkit – lakosságot, vállalkozásokat, intézményeket és szervezeteket – érint az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) kiemelt projektje, amely az e-fizetés létrehozását szolgálja. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a jövő év tavaszától elhárul az akadály, így az intézmények teljesen elektronikus ügyintézési rendszereket valósíthatnak meg, amelyekben ügyeinket – az esedékes befizetésekkel együtt – elintézhetjük, nem kell többé sárga csekkekkel sorba állni a postahivatalok vagy a pénztárak ablakainál.

A 2007–13-as Új Magyarország Fejlesztési Terv azon beruházásai közé tartozik az EKOP-2.1.1-es kódszámú projekt, amelyeknek széles körű társadalmi-gazdasági hatása lesz – véli Szántó Tamás, a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központ (PMISZK) elnökhelyettese. Összhangban az operatív program legfőbb céljával, hogy a magyar közigazgatás újraszervezéssel és korszerű infokommunikációs megoldások bevezetésével hatékonyabbá váljon, a projekt eredményeként lehetőség nyílik a központi költségvetést illető bevételek (eljárási illetékek, vámterhek, igazgatási, szolgáltatási díjak) elektronikus befizetésére.

Az állampolgárok és a gazdálkodók az elektronikus és személyes megjelenéssel járó ügyintézés során – az eddigi lehetőségek megtartása mellett – egy fizetési tranzakcióval, bankkártya, illetve internetbank használatával bonyolíthatják majd le az egy ügyhöz tartozó, de különböző jogosultaknak történő befizetéseiket. (Így például" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr781399796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása