Usability vs. user
2009. szeptember 22. írta: vecseilaszlo

Usability vs. user

Szerencsére itthon is kezdenek felértékelődni a weblapok / webappok használhatósági szempontjai. No nem a pár milliárdos állami pénzekből épülő szörnyek esetében, hanem olyan oldalaknál vehető észre a usability irányába történő változtatgatások vonala akik pénzt akarnak csinálni. A usability vagy használhatóság nem szabadna, hogy kérdés legyen még 2009-ben. Azonban az is megfigyelhető, hogy bizonyos aspektusai túlhangsúlyozattá kezdenek válni. Lenne pár lapszélre való megjegyzésem.

Forrás: WebMania.CreativeConsulting

"Kezdjük azzal, hogy mindenki tudja, hogy a vonzó user interface a beetetés legfontosabb eleme. Azaz ha jól néz ki valami akkor többnyire szívesebben használják. Sőt egy-egy jól kinéző de funkcionálisan elcsökött alkalmazás meglehetősen nagy és stabil rajongótábort képes maga köré építeni, mint pár “I” betűvel kezdődő cucc. Személyes tapasztalatom is az volt, hogy az irodánkban addig volt a Linux gagyi és használhatatlan amíg fel nem tettem a gépekre a Compiz-t. Amióta az ablakok gumiszerűen mozognak ha ide-oda cibáljuk őket mindenki szereti a Linuxot.

Az átlag usert nem érdekli ha egy szép felület nehezen használható. Kivételt ez alól a szabály alól csak a" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr661396312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása