Az európai e-kereskedelem: fogyasztás és trendek
2009. szeptember 22. írta: vecseilaszlo

Az európai e-kereskedelem: fogyasztás és trendek

A kutatás hét országban vizsgálta az online vásárlási attitűdöket és a lehetséges fejlődési irányokat. Az "ATG e-commerce tendenciák Európában" dokumentumból kiderül, hogy bár számos kereskedő terjesztette ki online kínálatát Európára, kevesen tudják kielégíteni a helyi igényeket. Ugyanakkor jelentős különbségek vannak az egyes országok online fogyasztóinak viselkedése között, illetve megismerhetjük azokat a területeket, ahol a vállalkozások javíthatják az online értékesítésük hatékonyságát.

Forrás: ATG Research Report, September, 2009

Az ATG 2009 júliusában felmérést végzett az Egyesült Királyságban, Németországban, Spanyolországban, Franciaországban és a Benelux (Belgium, Hollandia, Luxemburg) államokban az online vásárlási szokások pontos feltérképezésére: több mint 6.500 fogysztót kérdeztek meg online vásárlásaikkal kapcsolatban elégedettségükről, és tapasztalataikról.

Konkrét témák a felmérésben:

  • Az online vásárlás általános elégedettségi szintje Európában;
     
  • Az egyes ágazatok online szolgáltatásainak megítélése;
     
  • Az online vásárlás szempontjai;
     
  • Mennyi pénzt hajlandóak online költeni a felhasználók?
     
  • A leggyakoribb online vásárlási problémák a különböző országokban;


Az angol nyelvű tanulmány regisztráció után letölthető: http://www.atg.com/online-shop/?src=UK_IR

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr401397296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása