Google vs. Bing – első menet
2009. szeptember 11. írta: vecseilaszlo

Google vs. Bing – első menet

A Bing designja barátságosabb, és jobban el vannak rendezve a találatok – a Google azonban ismerősebb, sok egyéb Google alkalmazást használnak az emberek, és a Bing újításai nem elegendőek ahhoz, hogy az emberek váltsanak a megszokott keresőjükről. Ezek a főbb megállapításai a new yorki Catalyst Group gyorsjelentésének, amelyben megpróbálták összehasonlítani a két kereső közötti meccs állását.

Forrás: MiyazakiJun # Keresőmarketing és egyéb nyalánkságok
Szerző: Miyazaki Jun


"12 felhasználós fókuszcsoportban tesztelték a Bing és a Google felhasználhatóságát, eye trackinget is bevetve. A felhasználóknak többek között digitális fényképezőgépet és hotelt is keresniük kellett.

A főbb megállapítások:

  1. A Bing barátságosabbnak néz ki. A Google túlságosan puritán.
     
  2. A találatok és kiegészítő lehetőségek jobban vannak rendszerezve a Bingben mint a Googleben.
     
  3. A keresést finomító lehetőségek kifinomultabbak, mint a Google esetében.
     
  4. Relevanciáját tekintve mindkét kereső hasonlóan jó minőségű találatokat hoz a tesztcsoport tagjai szerint – ez viszont önmagában kevés ahhoz, hogy áttérjenek Googleről Bingre.
     
  5. A digitális fényképezőgépre való keresés esetében a felhasználók több ideig nézegették a Bingben megjelenő hirdetéseket, mint a Google hirdetéseket." ... >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr691368917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása