Webanalitika – Internetes hatékonyság számokban
2009. szeptember 09. írta: vecseilaszlo

Webanalitika – Internetes hatékonyság számokban

A webanalitika az az Internetes hatékonyságnövelés egy olyan területe, amelynek szükségessége megkérdőjelezhetetlen. Hihetetlen, de a kkv szektor szereplői közül a legtöbb cégnek nincs pontos kimutatása arról, hogy a vállalati weboldal hogyan teljesít a gyakorlatban. És most nem arra a 4-5 statisztikai adatra gondolok, amit a tárhely szolgáltatója biztosít, azt inkább csak a webanalitika előszobájaként hoznám szóba. Akkor meg miről van szó pontosan?

Forrás: Webcomm - Internethatékonyság - online marketing
Szerző: Bogschütz Dániel


"A webanalitika lehetővé teszi, hogy számszerű adatok alapján, nyomon követhető legyen minden felhasználói kattintás ami a weboldalán történik. Ezekre odafigyelve annak hatékonysága nagymértékben növelhető, ráadásul a webanalitika alkalmazása nélkül az Internetes reklám sem sokkal több, mint egyszerű megjelenés.

Mik azok a tartalmak, amelyek leginkább érdeklik a felhasználókat? Melyek azok, amikre senki sem kíváncsi? Mit kell változtatni ahhoz, hogy az érdeklődőkből vásárlók legyenek? Megtérül az Internetes reklámokra fordított pénz?


Minden cég, gondolom Ön is azt szeretné, ha pontosan ismerné a vevőköre igényeit, illetve szokásait. A webanalitika felel azért, hogy ezek a kimutatások bármikor a rendelkezésre álljanak. A fenti kérdésekre, és még sokkal több felmerülő kérdésre is megadható a válasz, mégpedig a felhasználói szokások elemzésével.

Persze egy webanalitikai rendszer rengeteg adatot bocsát rendelkezésre, de a teljesség igénye nélkül vizsgáljuk meg, hogy mi mindent tudhat meg ezekből a riportokból?" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr201360752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása