Vinton G. Cerf: Az internet a másolások miatt működik
2009. augusztus 28. írta: vecseilaszlo

Vinton G. Cerf: Az internet a másolások miatt működik

Vinton G. Cerfre sokan az internet atyjaként tekintenek és meghatározó szerepe van a világháló fejlődésében. A szakemberrel a Frankfurter Allgemeine Zeitung készített exkluzív interjút.

Forrás: SG.hu - Internet & Tudomány
Szerző: Berta Sándor


"Hogy milyen lesz a világháló jövője? A mobil készülékek, például a mobiltelefonok egyre inkább össze fognak fonódni az internettel. Az olyan online funkciók, mint a GPS-navigáció, a twitterezés vagy a VoIP-telefonálás már szabványossá váltak. A mobiltelefonokkal a jövőben teljesen más dolgokat is ellenőrizhetünk majd: többek között lakásunk szórakoztató elektronikai eszközeit, az épület energiahatékonyságát vagy éppen házunk biztonságát. Egyre többet fogjuk használni a világhálót és valós időben gyűjtünk, illetve elemzünk majd adatokat."

"A mai világháló erőssége a rugalmassága és a magasan decentralizált felépítése. Bárki készíthet és közzétehet gyakorlatilag bármilyen nyelven különböző tartalmakat és ezeket megoszthatja a világgal. Online azok az emberek is véleményt mondhatnak, akiket korábban soha nem hallanánk meg. Egy másik erőssége a szerver-kliens struktúrája. Egyre gyakrabban tölthetnek le a felhasználók böngészőikre kis programokat a szerverekről, amelyekkel a böngészési szokásaikat figyelhetik vagy támogathatják az interaktivitást" - jelentette ki Vint Cerf.

"A cloud computing (számítási felhő) bizonyos szempontból a szerver-kliens struktúrák következetes továbbfejlesztése. A cloud computing esetében az alkalmazások és az adatok a felhőben, vagyis a hálózatban maradnak. Ezáltal mindig aktuálisak, készíthetők róluk biztonsági másolatok és a programokat akár párhuzamosan is használhatjuk. A frissítések mindenkinél egyszerre jelenhetnek meg, így a kompatibilitás mindig biztosítható. Emellett a felhőben lévő alkalmazások bármikor elérhetik a nagy számítógépek számítási teljesítményét és kapacitásait. Ezekhez az asztali PC-k vagy a notebookok sohasem férhetnek hozzá. Már most látható, hogy a szabvány felhő funkcióknak lesznek szabadon elérhető, illetve cégek számára fenntartott változatai" - tette hozzá a szakember.

A most a Google szakértőjeként dolgozó Vint Cerf szerint természetesen vannak megoldásra váró problémák is. Az egyik ilyen, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr691342451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása