Vásároljon az interneten robottal!
2009. augusztus 28. írta: vecseilaszlo

Vásároljon az interneten robottal!

Karácsonykor emberi megbízásból dolgozó szoftverügynökök bonyolíthatják a kerekedés oroszlánrészét egy online piactéren.

Forrás: ITcafé
Szerző: Ifj. Zettner Tamás


"A Southamptoni Egyetem kutatói mintegy 20 éves fejlesztői munkával alkották meg a világ első internetes kerekedésre tervezett szoftverügynökeit, melyek képesek a felhasználó direkt beavatkozása nélkül tárgyalni mind az eladó, mind a vevő nevében egy termék megvásárlásáról. A „Negotiation Ninjas” névre keresztelt intelligens programokat ősszel tesztelik először élesben az Aroxo online piactér felületén. „Ezek az ügynökök nem unatkoznak, rengeteg idő áll rendelkezésükre, és nem esnek zavarba sem” – nyilatkozott a BBC-nek Nick Jennings professzor, a fejlesztésekért felelős egyik kutató.

A robotügynökök egy sor egyszerű szabályt követnek munkájuk során, működésük alapját a heurisztika néven ismert tudományág képezi. E fogalommal akkor találkozunk gyakran az informatikában, ha" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr501342444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása