Az unió lakóinak egyharmada soha nem internetezett
2009. augusztus 26. írta: vecseilaszlo

Az unió lakóinak egyharmada soha nem internetezett

A tavalyi évre az európaiak több mint fele (56 százaléka) rendszeres internethasználó lett, ami jelentős előrelépés a négy évvel korábban regisztrált egyharmados arányhoz képest. Ugyanakkor még mindig jó néhány milliónyian soha nem találkoztak a világhálóval. Hazánk az abszolút középutas.

Forrás: FN - FigyelőNet

"Az Európai Bizottság digitális versenyképességről szóló, jelentése szerint Európa digitális ágazata jelentőset lépett előre. Az európaiak 56 százaléka, (éppen úgy, mint a magyarok) rendszeresen használja az internetet, ebből 80 százalék nagy sebességű internetkapcsolattal rendelkezik (2004-ben arányuk csupán egy harmad volt), ezzel Európa világvezető a szélessávú internet területén.

A 16 és 24 év közöttiek a legaktívabb internethasználók: 73 százalékuk rendszeresen vesz igénybe fejlett szolgáltatásokat az online tartalom létrehozására és megosztására, ami az EU-lakosság átlagának (35%) a kétszerese. A 24 év alatti európaiak 66 százaléka naponta használja az internetet, ezzel szemben az uniós átlag 43 százalék. A Bizottság digitális műveltségről szóló, szintén a mai napon közzétett jelentése szerint ezek a fiatalok a lakosság többi részéhez képes" ... >>

Kapcsolódó diagram:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Másodlagos forrás: FN - FigyelőNet

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr191338965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása