Webáruház nyitás a szomszédos országokban 1. (Románia)
2009. augusztus 18. írta: vecseilaszlo

Webáruház nyitás a szomszédos országokban 1. (Románia)

Egyre több igény merül fel a tekintetben, hogy egy sikeresen működő magyar webáruház szeretne külföldi piacok felé is terkeszkedni. A terjeszkedés teljes jogi hátterét jelen pillanatban nem szeretném körbejárni, viszont mielőtt bárki is valamelyik ország irányába indulna el célszerű megnézni az ottani felhasználói-piaci szokásokat.

Forrás: E-commerce - Kereskedj JÓL a weben! - Webáruház készítés, Webáruház fejlesztés, Webáruház marketing
Szerző: Horváth Ernő


"A terjeszkedésnek lényegében nincsen technikai háttere, hiszen a webáruházak többsége könnyen többnyelvüsíthető, és az idehaza működő logisztikai cégek a csomagot némi felár ellenében elszállítják Romániába vagy Szlovákiába.

Ha csak a magyar felhasználói szokásokból indulunk ki, akkor sok esetben zátonyra futhatunk!

Első körben Romániát nézzük meg és a román emberek felhasználói szokásait, míg Magyarországon 53%-os az Internet penetráció, addig Romániában 32,5%-os. (Forrás: netkutatasok.blogspot.com)
Ez jóval a régiós átlag alatti, ez egyrészt jó hír, mivel van hova fejlődni, másrészt pedig egy kevésbé kialakult piaccal állunk szemben. Összességében viszont több internetfelhasználó van Romániában, mint Magyarországon, mert Románia össz népessége 2006-os becslés alapján 22.303.552 fő.

Különbség, hogy míg nálunk" ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr891307476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása