Keresett kereső - Orosz versenytárs a Googlenak
2009. augusztus 17. írta: vecseilaszlo

Keresett kereső - Orosz versenytárs a Googlenak

Az üldöző szerepe jut a világelső amerikai Google-nak az internetes keresésekben Oroszországban, ahol megelőzi az orosz nyelv sajátosságait jobban kihasználó Yandex.

Forrás: hvg.hu (A régebbi HVG számok tartalma csak belépett felhasználóink számára érhető el!)
Szerző: Poór Csaba


"Az amerikai Google elsöprő fölénnyel uralja a keresőprogramok piacát, de nem mindenütt. Főleg az angoltól nagyon elütő nyelvű országokban – Cseh- és Oroszország, Dél-Korea, Japán, és Kína – kell kapaszkodnia. Miközben a Google egyik alapítója, Sergey Brin Moszkvában született – és családjával hatéves korában vándorolt ki Amerikába –, Oroszországban a helyi Yandex a piacvezető. Utóbbi a minap a Google tőszomszédságában, Kaliforniában nyitott kutatóirodát, hogy közvetlen közelről kövesse a legfrissebb technológiai újdonságokat, és rajta tartsa a szemét vetélytársán. A világháló orosz nyelvű részét a keresőmotorjával uraló Yandex szeretné megvetni a lábát az internet angol részén is." ... >>

Kapcsolódó diagram:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Forrás: HVG.hu

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr711307100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása