Matyi Dezső bevásárolt a Baross úton
2009. augusztus 12. írta: vecseilaszlo

Matyi Dezső bevásárolt a Baross úton

Győr - A kisalfold.hu információ szerint Matyi Dezső, a milliárdos könyvkereskedő érdekeltségi körébe került két épület - a már meglévő egy mellé - a belváros szívében, a sétálóutcában. Az egyikben éttermet nyitott a pécsi vállalkozó, a másikban pedig hamarosan könyvesbolt várja az olvasás szerelemeseit.

Forrás: kisalfold.hu
Szerző: Szeghalmi Balázs


"Nézzük, ki is Matyi Dezső. A 2008 őszén kiadott "A 150 leggazdagabb Magyarországon"című kiadvány szerint hazánk 54. legvagyonosabb embere – cirka 9 milliárdos vagyonnal.

Anno az utcán árulta a könyvecskéit
Matyi ugyanakkor azon nagyon gazdag magyarok közé tartózik, akik nem a rendszerváltás környékén szedték meg magukat különböző gyanús, de minimum vitatható privatizációkból.

Ő kezdetben TB-ellenőrként, majd illetékhivatali munkásként, végül utcai könyvárusként kereste a kenyerét Baranya fővárosában.

Legyen bármilyen meglepő, vagyonát szintén a könyveknek köszönheti: a Pécsi Direkt Kft.-t (az Alexandra üzemeltetője) pár ezer forinttal alapította 17 éve, mely napjainkban már 5 milliárd forintos jegyzett tőkéjű vállalkozás.

Sokat köszönhet Győrnek, no meg a szimatának
Érdekesség és cseppet sem elhanyagolható tény, hogy Matyi sokat köszönhet Győrnek" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr741298098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása