Közzétették a legveszélyesebb keresőszavakat - Visszaélnek a SEO-val
2009. augusztus 12. írta: vecseilaszlo

Közzétették a legveszélyesebb keresőszavakat - Visszaélnek a SEO-val

Az egyik nagy vírusirtó cég összeállította azoknak a keresőkben használt kifejezéseknek a listáját, amelyek után kutatva jó eséllyel olyan weboldalra érkezünk, amely veszélyes a számítógépünkre, illetve a rajta tárolt adatokra nézve.

Forrás: hvg.hu

"A ZDNet értesülései szerint a McAfee nemrég közzétett felmérésében a screensavers, vagyis a képernyővédők kifejezés jelentette a legnagyobb veszélyt. Ez azt jelenti, hogy a keresőkben megjelenő találatok 59,1 százalékban olyan weboldalra vezetik a felhasználót, ahol valamilyen veszély leselkedik rá.

A felmérés elkészítéséhez a cég szakértői 413 368 webcímet és 2658 kifejezést vizsgáltak meg. Nem veszélytelenebbek azok az oldalak sem, amelyeken bármilyen" ... >>

 

Kapcsolódó cikk:

Veszélyes kulcsszavak - vírusok VS. SEO

Érdekes összeállítást közölt a HVG.hu - a McAfee nemrégiben közölt tanulmányára hívta fel a figyelmet, melyben azokat a kulcsszavakat listázzák, amelyekre a feljövő oldalak jórésze bizony vírust is telepíthet a gépre.

Forrás:
miyazakijun.hu - # Keresőmarketing és egyéb nyalánkságok
Szerző: Miyazaki Jun


"A hackerek, vírusok terjeszteni kívánó bűnözők bizony sokkal korábban felfedezték a SEO-ban megnyilvánuló értékeket, és igyekeznek az organikus kereső forgalmat is vírusterjesztésbe átkonvertálni - úgy tűnik, hatékonyabban teszik ezt, mint bármely komolyabb cég.

Screensavers, free games, iphone, Barack Obama - izgalmas a kínálat a top10 listáról.

Ezzel kapcsolatban azonban van egy komoly probléma: méghozzá az, hogy ez a jéghegy, avagy a longtail csúcsa. A vírusok ugyanis képesek a TE organikus keresőforgalmadat is kihasználni, amelyet ki kell valahogy védened.

Az elmúlt hónapokban több kétségbeesett segítségkérésre is válaszolnom kellett - az történt, hogy a weblap bár ott volt valamely kulcsszavakra a Google.hu-n, de a találat alatt egy figyelmeztetést lehetett olvasni. Eszerint az adott lapra való kattintás veszélyes lehet a felhasználó számítógépére, ezért ne kattintson. Firefoxban rákattintva a linkre a böngésző be sem töltötte az oldalt, hanem egy teljes képernyős figyelmeztetést rakott ki, mely szerint vírusos lehet az adott oldal.

Az azonnali effekt természetesen az, hogy alaposan leredukálódik a keresőből érkező forgalmad, a másodlagos hatás pedig az oldalad / céged / terméked iránti bizalom rombolása. A számítástechnikához kevéssé értő látogatód csak azt látja, hogy “basszus, ez az oldal vírust akar telepíteni a gépemre!”. Marketing szempontból nem túl jó üzenet, ugye?

De mi történhetett, hogyan kerülhetett vírus a honlapodra?" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr391298065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása