Az online piactereket vizsgálja az APEH
2009. június 09. írta: vecseilaszlo

Az online piactereket vizsgálja az APEH

A mai nap egyik vezető híre (jobb híján), hogy az online piactereket vizsgálja az APEH.


Forrás: Keresőoptimalizálás egyszerűen - Weblapok optimalizálása a keresők találati listáin való megfelelő megjelenenés érdekében
Szerző: Szalai Gergely


"[...] Mondjuk az eddigi 26 ellenőrzés nem tűnik olyan átfogónak, mint ahogy a hírekben szerepel, tekintve hogy csak az elmúlt órában, csak a vaterán 2.465 aukció indult.

Talán sokan nem tudják, a magánszemély az ingóság eladása utáni jövedelemből bizony (200ezer forint felett, ha eseti jelleggel történik) 25% -ot adózik, ha ugyanezt üzletszerűen végzi (tehát vállalkozás keretében) az adó 36%.

Nem csak magánszemélyekre, hanem a piactereken (is) megjelenő vállalkozásokra vadásznak (persze azokra, akik elfelejtenek számlát adni). Az aukciós piacterek ugyanis nem írnak elő számlaadási kötelezettséget, adózással kapcsolatban minden felelősség a felhasználókat terheli.

Sokan bírálják az aukciós portálokat, hogy nem hívták fel a felhasználók figyelmét az adóvonzatra," ... >>


Kapcsolódó cikk:

Az APEH nagyon vizslatja az internetes kereskedelmet

Kiemelt figyelmet kap az idén az adóhatósági ellenőrzések során az internetes kereskedelem. Eddig 26 ellenőrzés indult, sok a magánszemély értékesítő, aki egyáltalán nem fizet adót.

Forrás: Index

"Eddig 26 vizsgálatot indított az APEH az online piactereken értékesítők ellenőrzésére, ezek egyelőre nem zárultak le. Az idén kiemelt lesz ez a terület, leginkább azért, mert egyre nagyobb a netes piac. Emellett az adóhatósághoz egyre több olyan bejelentés érkezett, amelyben egy-egy kereskedő tevékenységével kapcsolatos adóelkerülésről volt szó. Az ellenőrzésekről annyi elmondható, hogy több olyan esettel is találkoztak a revizorok, ahol az értékesítő magánszemély volt és a bevétele után semmilyen adót nem fizetett be.

A jövedelemadó-törvény szerint " ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr461170422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása