Hogyan lehet legálisan adatokat gyűjteni és mire lehet használni?
2009. június 04. írta: vecseilaszlo

Hogyan lehet legálisan adatokat gyűjteni és mire lehet használni?

Rohamosan növekszik a SPAM küldés miatti bírságok száma • Küldhető SPAM a cégeknek? • Mi újság az SMS küldéssel? • Ki fizeti a bírságot? • Sokba kerül a tanulópénz!

Forrás: damjanovich.hu - "Damjanovich Nebojsa a hazai online marketing egyik meghatározó szereplője" - Világgazdaság
Szerző:
Dr. Kulcsár Zoltán, adatvédelmi szakértő

"Rohamosan növekszik a SPAM küldés miatti bírságok száma
Az elmúlt három éveben, a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz érkezett kéretlen elektronikus hirdetésekkel kapcsolatos megkeresések száma erőteljes emelkedést mutat. Míg 2006-ban 367 megkeresés érkezett a Hatósághoz, addig 2007-ben már 1025, 2008-ra pedig ez a szám elérte az 5767 darabot, amely tendencia leginkább a kéretlen elektronikus hirdetések intenzív szaporodását mutatja, de egyben jelzi a fogyasztói tudatosság növekedését is, bejelentőink száma is jelentősen gyarapodott.

Ha a Hatóság által kéretlen elektronikus hirdetés küldése miatt kiszabott bírságokat tekintjük, mind a kiszabás gyakorisága, mind a bírságok alkalmi és együttes összege jelentősen emelkedett 2008-ban a korábbi évekhez képest. 2008-ban 90 esetben történt bírságolás, összesen 16.965.000 Ft összegben, amely összegből 8 millió forint egyetlen, lakóparkok építésével foglalkozó vállalkozás terhére került megállapításra.

Küldhető SPAM a cégeknek?
A 2008. szeptember 1-től hatályba lépett Grt. mindezeken akként módosított, hogy 6. §-ának (1) bekezdése a jogszabályi védelmet csupán a természetes személyek vonatkozásában tartotta fenn, a jogi személyeket kizárta a törvény által védeni kívántak köréből, vagyis 2008. szeptember 1-je után már csupán a természetes személyek elektronikus elérhetőségére érkezett elektronikus hirdetésekkel kapcsolatosan volt és van mód kéretlen elektronikus hirdetéssel kapcsolatos felügyeleti eljárás kezdeményezésére." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr291155594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása