Töretlenül népszerű a lakossági online bankolás
2009. május 04. írta: vecseilaszlo

Töretlenül népszerű a lakossági online bankolás

Az elmúlt egy évben tovább nőtt az online banki szolgáltatásokat igénybevevők száma hazánkban. A budapestiek és a megyeszékhelyek lakói más települések lakosainál nagyobb arányban használják a kényelmi szolgáltatást. - derül ki az NRC Piackutató és a TNS VMR (Visitor Media Research) kutatásának adataiból.

Forrás: TőzsdeFórum

"Internet banking, online bank, netbankár, elektronikus bankolás - számos elnevezése létezik banki ügyeink interneten keresztüli intézésének. A szolgáltatás használatával egyszerűbben és gyorsabban indíthatunk tranzakciókat, adhatunk állandó megbízásokat, követhetjük nyomon számlaforgalmunkat anélkül, hogy be kellene fáradnunk a bankfiókba, ráadásul a szolgáltatás a nap 24 órájában igénybe vehető. Míg korábban az emberekben számos fenntartás élt az internet megbízhatóságával szemben, kiváltképp pénzügyeik kapcsán, mára a magas biztonsági intézkedéseknek hála, a bankoknak sikerült legyőzniük ezt a gátat, és az online bankolók és ezen keresztül a kényelmet választók száma folyamatosan növekszik.

A 18-69 éves netezők 85%-a rendelkezik folyószámlával, amelyhez több mint 40 százalékuk vesz igénybe online banki szolgáltatást. Internetes bankolással nem csak a fiatalabbak élnek; a középkorú és idősebb korosztály tagjai is hasonló magas arányban használják az ügyintézés e formáját.

A nemek szerinti megoszlást vizsgálva azonban" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr791092118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása