A mobilkód a jövő tetkója
2009. április 30. írta: vecseilaszlo

A mobilkód a jövő tetkója

Egyelőre tesztjelleggel, de várhatóan divatos szolgáltatást indított két mobilszolgáltató és a Sanoma Kiadó. A mobilkód külföldön annyira népszerű, hogy Japánban már a sajtburgerre is ezt nyomják, de akár saját magunkat is díszíthetjük egy ilyennel.

Forrás: Figyelő Net
Szerző:
D.P.

"A szolgáltatás nem meglepő módon a szigetországban a legnépszerűbb, ahol minden miniatürizálásra fogékonyak. De hogy nem csak ott, azért jellemző adat, hogy a világon 65 millió mobilban van már kódolvasó szoftver.

A mobilkód nem más, mint a jelenleg is használt vonalkód egy átdolgozott kiadása. Ez a fajta megoldás annyiban fejlettebb, hogy nemcsak egy dimenzióban hordoz adatokat, hanem vízszintes és függőleges irányban is. A kód technikai neve egyébként QR (quick response code). A többdimenziónak köszönhetően egy QR-kód, akár 7089 karaktert is raktározhat, ami megközelítőleg három gépelt oldal." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr741084810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása