Árrésháború: Bekeményítenek a könyvkiadók - önszerveződés és nyilatkozat
2009. április 21. írta: vecseilaszlo

Árrésháború: Bekeményítenek a könyvkiadók - önszerveződés és nyilatkozat

Harminchárom hazai könyvkiadó a hétvégén megalakította a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésén (MKKE) belül a Független Kiadói Tagozatot. A lépés abban a helyzetben történt, amikor az egyik hazai nagy terjesztő cég árrés-emelése után vitáktól volt hangos a kiadói színtér és a sajtó.

Forrás: hvg.hu

"A tagozat elnöke éppen az a Csordás Gábor lett, aki a Jelenkor kiadó vezetőjeként a nyilvánosság elé vitte a Libri hatvan százalékra történő árrés-emelési javaslata után a helyzetet. (lásd: Sokk és árháború a könyvpiacon; hvg.hu, április 15.)

Mint Csordás ismertette, a most megalakult tagozat fő célkitűzése a kiadók sajátos szempontjainak megfogalmazása és képviselete a könyvszakma egészének értékmegőrzését szolgáló érdekegyeztetési folyamatokban.

Közleményükben így írnak:" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr771077754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása