Árrésrobbanás előtt
2009. április 20. írta: vecseilaszlo

Árrésrobbanás előtt

Anomáliák a könyvek körül: ki mikor fizessen, és mennyit?
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) ma tartja kiadói tagozatának alakuló ülését, és napirendre tűzik a könyvkiadók és könyvterjesztők közötti nézeteltérést is. A vita abból robbant ki, hogy a Libri Könyvkereskedelmi Kft. hatvan százalékra kívánta emelni az eladott könyvek után neki járó árrést.

Forrás: Magyar Hírlap online
Szerző: Pion István


"Csordás Gábor, a Jelenkor Kiadó igazgatója állt először ellen a szerződésmódosításnak, kijelentette, hogy nem hajlandó negyvenhat százaléknál többet adni a terjesztőknek – és mindezt nyílt levélben közölte. Azóta kissé csillapodtak a kedélyek, az MKKE egyeztetésre invitálta a Libri képviselőit, Walitschek Csilla ügyvezető igazgató azonban csütörtökig szabadságát tölti, így nem tudtuk tőle megkérdezni, hogy elmennek-e az egyeztetésre, és ha igen, milyen lépések várhatók, ha várhatók egyáltalán. Megkeresésünkre Csordás Gábor elmondta, hogy nem csak a Libri akart árrést emelni, és amikor rákérdeztünk, hogy az említett terjesztőn kívül még melyek, azt a választ kaptuk: csak a Líra és Lant Zrt. nem.

Az árrés körüli probléma olyan lavinát indított el, amely magával sodorhatja az egész értékesítési folyamatot." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr611076278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása