Az első könyvesek Mekkája a net
2009. április 03. írta: vecseilaszlo

Az első könyvesek Mekkája a net

"Az, hogy egy könyvet tudhatok magaménak, nekem nagyon sokat jelent, mert többéves nagy vágyam vált valóra ezzel" - írta Frey Aliz a miskolci Könyvműhely kiadónak, miután kézbe vette Egy szív titkai című saját kötetét. A könyv viszont talán sosem születhetett volna meg, ha évek óta Magyarországon nem szaporodnának a "szolgáltató" kiadók.

Forrás: Népszabadság Online
Szerző:
Varsányi Gyula

"E cégek vagy kizárólag, vagy hagyományos kiadói tevékenység mellett vállalkoznak könyveket létrehozni a szerző megrendelése alapján, díjazásért, esetleg vegyes vállalkozásban.

A Könyvműhelyt működtető Z-Press például - térkép- és atlaszkiadói tevékenysége mellett - már 14 éve áll a magánkiadás (print on demand) szolgálatában. Az utóbbi tevékenység Vaszil Angelika üzletágvezető szerint főként az internet elterjedése óta erősödött meg, hiszen a világhálón lebonyolítható az egész üzlet. A Könyvműhely saját pénzzel nem járul hozzá az általa elkészített kiadványokhoz - és noha kérésre segít a terjesztésben, a kockázatból sem kér -, nevét sem adja a művekhez. Nem úgy, mint a Lilli.hu weboldalon elérhető kiadó és webáruház. Ez utóbbi saját lektort, irodalmi szakértőt alkalmaz, akik olykor egyáltalán nem, vagy csak alapos szöveggondozás után javasolják a mű megjelenését." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr251037304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása