Online antikváriumok pozícióharca
2009. február 11. írta: vecseilaszlo

Online antikváriumok pozícióharca

Az internetes könyvesboltok felfutása a használt könyvek online kereskedelmét is húzta magával: mostanra a nagyobb online antikváriumok igen komoly forgalmat bonyolítanak.

Forrás: kreatív.online
Szerző: Szalai-Burszán Balázs


"Magyarországon csak két-három nagyobb forgalmú internetes antikvárium van, de ezek bevételei már többszörösen meghaladják egy Múzeum körúti antikváriumét – vázolta a piaci helyzetet Fischer Tamás, a Bookline antikvárüzletágának vezetője. Fischer Tamás azt ugyan nem közölte, mekkora bevételük származik az antikvár könyvekből, de elmondta, hogy a vállalatnál az új könyvek értékesítése mellett ez a második legfontosabb üzletág.

A Bookline nyilvánosan hozzáférhető eredménykimutatása szerint 2008 első félévében összesen 1,4 milliárd forint nettó árbevétele volt a cégnek. A Bookline persze különleges helyet foglal el a piacon, hiszen a használt könyveket értékesítő rendszere valójában nem igazi antikvárium még a szó online értelmében sem, hiszen a cég csak közvetít, lehetőséget biztosít más antikváriumoknak, hogy felvigyék az oldalra a készletüket, és így kereshetővé tegyék a Bookline vásárlói számára. „Nagyjából harminc antikvárium a partnerünk” – mondta Fischer Tamás. „Ezek között van olyan is, amely nagyon sok könyvet tölt föl, akár tízszer annyit, mint a többiek, mások inkább a ritkább kötetekre specializálódtak, például ritka múzeumi kiadványokra, amiket máshol csak nagy nehézségek árán lehetne megszerezni” – fogalmazott Fisher. A Bookline rendszerében jelenleg 260 ezer cím van." ... >>

 

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető:
vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr38928952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása