11 tanács a könyvkiadóknak
2009. február 11. írta: vecseilaszlo

11 tanács a könyvkiadóknak

Ha kiadó lennék, ezeket csinálnám meg egy kiadóban, hogy hatékonyabb legyek az olvasóim felé. Mert ők az elsők. További ötleteket kommentekben várok.


Forrás: könyvesblog
Szerző: valuska


"1) Használd az internetet, amire való:

  •  Készíts saját weboldalt a kiadódnak. Ha ez sokba kerül, akkor egy blogot ingyen, hogy az érdeklődő olvasókkal minden információt megoszhass.
     
  • RSS: Hírlevelekre hiába irakoznak fel sokan, ha nem olvassák. Tessék RSS-csatornákat létrehozni, hogy az olvasó megtalálja, ami érdekli. Például: a Jaffánál engem Feldmár nem, csak Csernus érdekel. Az Ulpiusnál csak a Nobel-díjas sorozat. A Magvetőnél minden újdonság jöhet, a Jelenkornál új Mészöly Miklós könyvet várok. Szóval kategóriák és címkék alapján lehet próbálkozni.
     
  • Olvass külföldi blogokat, sok a könyvkiadással, a könyvmarketinggel foglalkozik, megtanulható belőle a szakma internetes oldala. Iratkozz fel RSS-ekre (Google Reader, Bloglines etc.)


2) Hájpold a szerződ/könyved:

  • Ha megszereztél egy szerzőt vagy könyvet, akkor kezd el felépíteni, adj róla hírt, esetleg készíts saját oldalt nekik. Magyaroknál néhánynak van már honlapja: Dragomán, Grecsó, Esterházy, Závada, Bartis, Bódis, Nádas, Kornis, Konrád, Vámos, Garaczi.
     
  • Légy büszke a kiadódra: nagy harcban megszerzed a jogokat (hír). Megvan a fordító (hír). Borítótervezés szakaszai (hír). Várható megjelenés (hír). Megjelenés (hír). (A filmiparban minden hír, kövesd őket.)
     
  • Keress videókat a szerződről, mutasd be a honlapját." ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr14928886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása