Weboldal monetizálás - milyen portált érdemes készíteni?
2009. február 06. írta: vecseilaszlo

Weboldal monetizálás - milyen portált érdemes készíteni?

Avagy mivel érdemes pénzt keresni a neten?

Ha ezidáig a tervezésben csak addig sikerült eljutni, hogy "kéne csinálni valamit a neten, amivel pénzt is keresek", akkor mindenképpen ajánlom végigolvasni Longhand írását. Röviden bemutat néhány piaci szegmenst, annak előnyével és hátrányával.

Forrás: SEO blog - Longhand
Cikkek keresőoptimalizálásról, tanácsok webfejlesztéshez



"Gyakran, még a webes szakmában jártas emberek számára is problémás kérdés, egy-egy portál elindítása előtt, hogy az ötlet mennyire lehet üzletileg megtérülő.
“Mennyi pénzt kereshetünk majd vele, mennyit is ér napi 10.000 látogató?”
Sokan gondolják úgy, egy weboldal egyedüli értékmérője a látogatottság és a PI, ami több okból is téves elgondolás.

   1. Más arányban keresnek és látogatnak “kötetlen” időtöltést szolgáló portálokat felhasználók és más arányban látogatnak olyan oldalakat, amelyek végül kereskedelmi tranzakcióban végződő, egy-egy szolgáltatáshoz, termékhez kapcsolódó tartalmak.


   2. Míg az előbbi oldalak látogatottsága jóval magasabb, az utóbbiak tudhatják hangsúlyosan nagyobb arányban a soraik között azt a közönséget, akinek a látogatása, a hirdetők számára konverzióval jár." ... >>



 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr16925802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MP33PORTAL · http://downlinkz.com 2009.02.08. 19:51:38

Teljesen egyértelmű mi érdekli az embereket:

1. A legjobb: Csinálj szexoldalt. Pl sexchatet vagy szexfilnézegető oldalt, esetleg képgalériát.

2. Letöltés filmek zene,. MP3 ! INGYEN ! Ez például vonza a látogatót, mint a sz..r a döglegyet!

3. SMS - FTP warez oldal . Ezt azért hagytam utoljára, mert előtte ebbe sok pénzt kel belefektetni. Ez térül meg. Gyors szerver kell és persze minőségi tartalom. Ja meg sokat kell spammelni, hogy bejöjjenek a látogatók.

Ezekkel lehet csak pénzt keresni. És ezeket kiegészíteni különböző affiliate cuccokkal. Így kb 200-900 ezer forintig lehet a bevételed.

Üdv MP33 TEAM

vecseilaszlo · http://vecseilaszlo.blog.hu/ 2009.02.10. 08:18:05

Kissé sematikusak a példáid, az azonban biztos, hogy lehet benne valami.

Bár én a szexoldalra egyáltalán nem esküszöm meg: akkora a konkurencia és olyan sok van belőle, ráadásul az utóbbi időben fokozatosan, de csökkent az ilyen típusú oldalak látogatottsága. Szóval nagyon kérdésesnek érzem, hogy a rengeted oldal közül miért pont azt az egyet keressék fel.

A warez meg warez.

Szerintem ezeken kívül létezhet sok olyan dolog, amiből igenis lehet pénzt csinálni a neten. Ezeknek egy jellemzője van: csináld jobban, mint a konkurenciád.

A letöltéseknél nagy kérdés szerintem, hogy mire akarsz ráutazni: a letöltésekből származó jövedelemre, vagy a reklámbevételre.

MP33PORTAL · http://downlinkz.com 2009.02.10. 20:30:21

Ha a szex kulcsszóra rámész, hozzáteszed, hogy ingyen, meg hogy letöltés, film, mp3 akkor tuti ott lesznek a látogatók a te oldaladon. A sexnek meg ennek a szegmensében hiába van konkurencia, a te oldalad is érdekes lesz nekik, mert akik letöltenek, plusz szexet töltenek le egyszerre több oldalon is fent vannak, tehát akármekkora a konkurencia a látogatottság nem fog elmaradni (tapasztalat).

Ha warezzal foglalkozol egyértelmü a fő tőke az SMS vonalon jön be, de ezt egy mellékes ágként meg lehet toldani az oldaladon elhelyezett reklámmal.

A warez az warez, tudom, de csak ez biztosítsa azt hogy a weboldalad bevételéből vígan megélj. Nem hiszem hogy kisemberként simán egy kis oldal bevételéből olyan tőkét kovácsolj ami 6 számjegyben írandó (persze ezt csak egyhónapra vetítve)
süti beállítások módosítása