Amerikában nem kell a könyv
2008. december 18. írta: vecseilaszlo

Amerikában nem kell a könyv

Soha nem látott nehéz helyzetbe került az amerikai könyvkiadás, a nagy kiadók jelentős forgalomcsökkenésről számolnak be, és átszervezéssel, elbocsátásokkal válaszolnak a válságra - írta a csütörtöki The New York Times.

Forrás: [origo]

"A könyves ipar súlyos helyzetét talán az jellemzi legjobban, hogy a világ legnagyobb könyvkiadója, a Random House a napokban átfogó átszervezési tervet jelentett be költségcsökkentési célból. Az iparág "emberemlékezet óta" nem élt át olyan nehéz időszakot, mint most. Leonard S. Riggio, a Barnes and Noble könyves üzlethálózat elnöke, egyben legnagyobb részvényese siralmas karácsonyi vásárlási szezonra számít. Egy belső feljegyzésében úgy fogalmazott, hogy amióta a szakmában van, nem tapasztalt ilyen rossz piaci környezetet." ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr40826514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mixer 2008.12.18. 12:06:11

mindenki azon spórol, ami legkevésbé létszükséglet számára....

egyébként karácsony után laptop-vásárlást tervezek, adhatnál tippeket

üdvözlettel:

ZK

vecseilaszlo · http://vecseilaszlo.blog.hu/ 2008.12.18. 15:55:34

Hááát, konkrét áruházat nem javasolnék, de volna néhány tippem:
Először is döntsd el, hogy milyen gépet akarsz vásárolni (újat vagy használtat) majd azt, hogy elsősorban mire akarod használni a laptopot (munka, játék, net, stb...) Ez már jó behatárolja, hogy kb. milyen erősségű gépet kéne vegyél és milyen cuccoknak kell benne lenniük.
Ezt követően használj árösszehasonlító oldalakat (mondjuk azt a kettőt-hármat, amit feltételezem, hogy te is ismersz) és nézd meg, hogy mások milyen véleményeket írtak a szóba jöhető gépekről + érdemes még a Google-ban is rákeresni. Utóbbinál használj területi lokalizációt - ez így nagyon tudományosan hangzik, de csak annyit tegyél, hogy a laptop vagy a laptop márkanév után írd még be a lakhelyed nevét is. (Ja, és ne csak az organikus találati listát figyeld, hanem a hirdetéseket (szponzorált linkeket) is.) Ha eddig eljutottál akkor kb. ráfordítottál 20 perc - fél órát, de már tudod, hogy mit, mennyiért érdemes megvenni.
Aztán már csak el kell döntened, hogy online vagy offline akarod megvenni a gépet. (ha az online-t választod ne feledd el a mérlegelésnél a kiszállítási díjat! Ha vidéken élsz, mondjuk egy kistelepülésen, akkor valószínűleg az online célszerűbb...)
Végezetül (ha az online mellett döntesz) már csak ki kell választanod a szerencsés webáruházat. Ez már könnyű lesz, mert menet közben tuti, hogy belebotlottál már néhányba. A kiválasztásnál azt nézd meg, hogy:
- hol van a webáruház központja, honnan kapod az árut (itthonról vagy külföldről; ugyanis ha valami gáz van a géppel, és külföldről rendeltél...)
- van-e a webáruháznak fizikai címe, telefonszáma, ügyfélszolgálata, elérhetőségei (noname-el még véletlenül se kezdj!);
- tájékoztatnak-e a váráslás menetéről, az elállási jogodról, vannak-e jogszabályi előírások a weboldalon, hol tudsz reklamálni, stb...
- milyen fizetési lehetőségek vannak (utánvét, bankkártya, paypal, mobil, stb...);
- kiszállítás díj, kedvezmények, stb...

Én azt javaslom, hogy csak olyan áruházat válassz, ahol minden világosan és érthetően van megfogalmazva, korrektek, részletesek a termékleírások, stb. Így biztosan nem futsz jégre. Inkább biztosabb cégtől vásárolj, mint "spórolj" pár ezer forintot és ha valami nincs rendben, akkor a többszörösét fizesd ki reklamációra, jótállás érvényesítésére, stb.
Remélem tudtam segíteni. :-)
süti beállítások módosítása