Jelentés az internet-gazdaságról. Fókuszban: a vezetékes kommunikáció
2008. december 05. írta: vecseilaszlo

Jelentés az internet-gazdaságról. Fókuszban: a vezetékes kommunikáció

Szinte hétről-hétre számtalan adat lát napvilágot Magyarország internetezőinek számát illetően. Ha viszont az adatokat valaki megpróbálja összehasonlítani, azt tapasztalja, hogy azok közel sincsenek összhangban. Pontos adatokra márpedig szükség van – az érdeklődőkön túlmenően az érintett cégek számára is nélkülözhetetlenek például a következő üzleti év tervezéséhez.

Forrás: Netkutatások - a magyar és nemzetközi internet kutatások eredményeinek gyűjtőoldala

"A GKIeNET legújabb kutatási beszámolójában a jövőben „rendet tesz” – havi rendszerességgel újabb és újabb kutatási beszámolókat tesznek közzé Jelentés az internetgazdaságról néven. A kutatási összefoglalók precíz képet mutatnak a hazai infokommunikációs szektor fejlődéséről és a statisztikai rejtelmekbe is bevezetik az olvasókat.

Az „internet penetrációs” adatokra vonatkozóan minden évben több statisztikai adatsor is megjelenik. A sokszor nagyságrendileg is eltérő számokat tartalmazó adatok az „internet penetráció” fogalmának különböző értelmezéséből – és egyes esetekben az eltérő mérési módszertanból erednek.

Az internet penetráció elméletben az internetezők számát mutatja a teljes lakosság arányában egy adott országra/földrészre/a világ egészére vonatkozóan, internetezőnek pedig azt a személy tekinthető, aki valamilyen „online tevékenységet” végez havonta legalább 1 órán keresztül.

A fogalom a gyakorlatban éppen ezért sokszor keveredik az internethez hozzáférők számával – holott ez az adatsor olyan személyeket is tartalmaz, akiknek lenne lehetősége internet használatra, de ezzel mégsem élnek (ilyennek tekinthetők pl. több generáció együttélése esetén egyes szülők, vagy nagyszülők, ahol a háztartásban van internet előfizetés a gyermekek miatt).

Magyarországon 2008 1. félévének végén a 14 évesnél idősebb lakosság valamivel több, mint" ... >>

 

Kapcsolódó diagramok:

Az internet-hozzáférés alakulása, a 14 évesnél idősebb lakosság arányában 2001-2008 1.fé (%-ban)

 

 

 

 

 

 


 

Az internetezés gyakorisága Magyarországon az internethez hozzáférők között 2001-2008 1.fé (%-ban)

 

 

 

 

 

 

 


 

Az internet-hozzáférés alakulása a feltüntetett országokban, a 14 évesnél idősebb lakosság arányában 2008 1.né végén (%-ban)

 

 

 

 

 

 

 


Az internetezők földrészenkénti megoszlása a világ egészét tekintve 2008 1. né (%-ban)

 

 

 

 

 

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr48803060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása