Online vásárlás - hazai viszonyok
2008. december 04. írta: vecseilaszlo

Online vásárlás - hazai viszonyok

Interneten kereskedők gyakran hangoztatják, hogy a hazai online kereskedelem gyermekcipőben jár. A hitelkártyás vásárlást bonyolultnak tartjuk, nem ismerjük jogainkat, legfőképp pedig bizalmatlanok vagyunk az e-kereskedelemmel szemben. A vásárlás gondolatától a termék kézhezvételéig kísérjük nyomon a folyamatot, rávilágítva a rendszer gyenge pontjaira.

Termékkeresés, rendelés ● Fizetési és szállítási feltételek ● Postai bakik

Forrás: Fogyasztók.hu
Szerző: Gönye László


"A webáruházak kínálatát legtöbbször nem céltalanul nézzük végig, inkább konkrét elképzelésünkhöz keresünk megfelelő árat és forgalmazót. Egyre több olyan összehasonlító oldal létezik, ahol a kívánt termék ára mellett más paraméterei is láthatóak. Az argep.hu például az árak és a termék leírása mellett arról is tájékoztat, hogy raktáron van-e a termék, vagy várni kell rá. A szokásos, véleményünk szerint kevéssé használható véleményezési mutató mellett egyedi ötlet az áruhoz csatolt, termék árának időbeni alakulását mutató árdiagram. A összehasonlító oldalakról egy kattintással elérhető a szállító cég is, aztán kezdődhet a tényleges vásárlás.

Termékkeresés, rendelés
Mielőtt azonban vásárlásba kezdenénk, érdemes felhívni a figyelmet az ár-összehasonlítások során könnyen észrevehető, megdöbbentő különbségekre. Ezek az oldalak akkor is hasznosak, ha amúgy hagyományos módon szeretnénk vásárolni. Egyes nagyáruházak „utolérhetetlen” ajánlatairól ugyanis könnyen kiderülhet, hogy azok nemcsak hogy nem utolérhetetlenek, de könnyen meg is előzhetők. Az árak közötti hatalmas különbségek főként persze a drágább műszaki cikkeknél jelentenek komolyabb megtakarítást, ha ilyen terméket vennénk, feltétlenül ajánlott az ár-összehasonlítás." ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr10802062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása