A mobil a holnap pénztárcája
2008. november 14. írta: vecseilaszlo

A mobil a holnap pénztárcája

A felmérések szerint úgy viszonyulunk az elektronikus fizetéshez, mint a pirézekhez. Ismeretlenül is elutasítjuk, pedig ma már több megoldás is létezik a hagyományos fizetőeszköz leváltására. Megnéztük, mit nem használunk még.

Forrás: FigyelőNet
Szerző:
Molnár József

"A tapasztalatok szerint a magyar lakosság körülbelül úgy viszonyul az elektronikus fizetéshez, mint a pirézekhez, amely egy fiktív etnikum éppen az elutasítás mérésére. Ismeretlenül is elutasítóan viselkedünk vele szemben is, pedig esetében korántsem kitalációról van szó. A III. E-Money Konferencián ismertetett kutatás legalábbis ezt támasztja alá. A válság elmérgesedése előtt készült felmérés szerint hiába születnek az újabbnál újabb e-fizetést megvalósító technológiák, mi még mindig a pénztárcánkhoz ragaszkodunk. Még úgy is, hogy a különböző megoldásokhoz szükséges eszközök elterjedtsége nem indokolná a stagnálást.

Hazánkban ma a lakosság 79 százaléka használ mobiltelefont, 41 százaléka fér hozzá az internethez, és 63 százaléka rendelkezik bankkártyával. Utóbbit ráadásul Hann Endre, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet ügyvezető igazgatójának megfogalmazása alapján sokan kényszerből használják, mivel a bankszámlájukra kapják a fizetésüket. Ennek megfelelően a legtöbben (97 százalék) csak a pénzfelvételig jutnak el, míg 66 százalék az, aki fizet is vele.

A kutatás során a megkérdezettek" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr71767719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása